ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αγαπητές φοιτήτριες, αγαπητοί φοιτητές,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά στην υγεία σας.  Σας γράφω σχετικά με τις αναγκαίες προσαρμογές που θα γίνουν στα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον περιορισμό κινήσεων που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοιού.  Το νέο δεδομένο είναι βέβαια ότι τα μαθήματα διεξάγονται εφεξής αποκλειστικά εξ’αποστάσεως, για όσο διάστημα χρειαστεί. 

Οι παραδόσεις των μαθημάτων θα γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με το υφιστάμενο ωρολόγιο πρόγραμμα.  Η εξ’αποστάσεως διδασκαλία είναι δύο ειδών, ασύγχρονη, μέσω e-class, και σύγχρονη, με αλληλεπίδραση διδάσκοντος και φοιτητών, μέσω τηλεδιάσκεψης.  Κεντρικό ρόλο στην τηλεκπαίδευση που οργανώνουμε έχει η ασύγχρονη διδασκαλία μέσω e-class, όπου: α. θα αναρτάται εβδομαδιαία διδακτικό υλικό (όπως σημειώσεις, κείμενα προς μελέτη, ερωτήσεις, βιβλιογραφία και ασκήσεις) και β. θα επικοινωνούμε μαζί σας σχετικά με  την διδασκαλία αλλά και τον συντονισμό των τηλεδιασκέψεων.  Παρακαλούμε να επισκέπτεστε το e-class του κάθε μαθήματος όπου έχετε εγγραφεί τακτικά.  

Ως προς την διαδραστική σύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης, ο/η διδάσκουσα του κάθε μαθήματος θα σας ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης για το μάθημά του/της.  Επίσης, σε PDF που έχουμε αναρτήσει στον ιστότοπο του τμήματος, θα βρείτε οδηγίες σχετικά με τους τρόπους σύνδεσης στις παραδόσεις των μαθημάτων εξ’αποστάσεως. 

Τον οδηγό έχουν συντάξει οι καθηγητές Αναστάσης Θεοδωρόπουλος και Βασίλης Ψαρράς, στους οποίους έχω αναθέσει και τον συντονισμό της εξ’αποστάσεως εκπαίδευσης στο τμήμα.   Τους ευχαριστώ θερμά για την αποτελεσματικότητά και την ευγένειά τους.  Το σύνολο των καθηγητών του τμήματος έχει ανταποκριθεί άμεσα στα νέα δεδομένα και είναι διαθέσιμοι να μοιραστούν μαζί σας τους προβληματισμούς σας σχετικά με τα μαθήματα αλλά και πέρα από αυτά, εφόσον το πανεπιστήμιο μας ωθεί να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Η προσαρμοστικότητα είναι εξαιρετικό εφόδιο για την ζωή αλλά και για την καλλιτεχνική δημιουργία.  Ελπίζω ότι με την στενή συνεργασία όλων μας, και με καλή διάθεση θα επιτύχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα που θα μας ωφελήσει αλλά και θα μας εκπλήξει ευχάριστα σ’αυτό το ταξίδι προς το άγνωστο, που μπορεί να μην είναι μόνο ζοφερό.  Ας δούμε τί μπορούμε να ανακαλύψουμε.

Καλή δύναμη και καλή αρχή εκ νέου,

Μαρίνα Κοτζαμάνη

Πρόεδρος

Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών